" Å nei! Hvorfor måå vi ha linsegryte? Jeg skal ikke spise noe!" Det pleier ikke å bli jubel i stua når jeg forteller at dagens middag er linsegryte, men kanskje det blir det fra og med i dag. Her kommer en suksesshistorie fra en dag da middagen ble begynt planlagt halv fire og det kun med utgangspunkt i det vi hadde i skapet.
Ingredienser:
3 ganske små løk (større enn sjalottløk) finhakkes og stekes på svak varme i en del minutter
4-6 hvitløksfedd finhakkes og has i
kajennepepper, gurkemeie, paprikapulver og svart pepper drysses i og steker litt før man har i det våte
en kartong hakket tomat
en kartong kokosmelk
1 stor ts grønnsaksbuljong tilsettes sammen med
1,5 dl grønne/brune linser
La det småkoke til linsene er møre og spislige. Husk å røre av og til.
Resultatet ble nydelig! Min første tanke var at det minnet om tomatsuppe, men smaken var mye mer kompleks enn som så. Syvåringen spiste hos en venninne, men vi andre langet innpå flere porsjoner så det var bare en liten rest til mannen min da han kom hjem. Risen som vi hadde ved siden av ble også spist, men kom helt klart i andre rekke. Neste gang lager jeg dobbelt porsjon så alle kan spise så mye de vil og vi har til matpakker også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar