søndag 15. november 2020

Nok en variant av sitronmuffins. Disse kan vi gjerne bake igjen.

Overskriften sier vel egentlig alt. Her er varianten vi prøvde da en av de Heddaene vi kjenner var på besøk. Røren ligner med på en deig enn en klassisk muffinsrøre, men det påvirker ikke sluttresultatet. Til 18 muffinser i den størrelsen du fikk da du var i barnebursdag (altså ikke amerikanske) trenger du:


100 g smør/margarin - smeltet
2 dl veske*, jeg brukte 1 dl yoghurt, 0,5 dl havremelk og 0,5 dl appelsinjuice
1 egg
1 sitron - revet skall* og saft

225 g hvetemel
100 g sukker
0,5 ts natron
2 små ts bakepulver
2 små ts vaniljesukker
evt. noen ss valmuefrø

Bland det tørre og det våte hver for seg, rør godt og tilsett forsiktig det våte i det tørre. Rør så lite som mulig etter det - jeg mener å huske at de som kan dette sier at resultatet kan bli tyggegummiaktig hvis man rører masse i røren. Smak masse :-) Fyll i det vi som er født på 80-tallet kaller vanlige muffinsformer og stek i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.

Jeg som egentlig er veldig glad i kakekrem og glasur syntes ikke at det trengtes til disse kakene, men hvis du gjerne vil ha det, kan du f.eks. lage en veldig enkel variant med vann, melis og sitronsaft.



* I den opprinnelige oppskriften sto det 2 dl vaniljeyoghurt, men jeg tok heller i vaniljesukker med det tørre og tilsatte den beskjedne mengden jeg hadde av sitrusjuice fordi sitronen var skrekkelig tørr.

* når man bruker sitronskall i bakst skal man bare ta med det ytterste laget, altså det som er gult. Det hvite er altfor bittert

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar