100 g smør/margarin - smeltet
2 dl veske*, jeg brukte 1 dl yoghurt, 0,5 dl havremelk og 0,5 dl appelsinjuice
1 egg
1 sitron - revet skall* og saft
225 g hvetemel
100 g sukker
0,5 ts natron
2 små ts bakepulver
2 små ts vaniljesukker
evt. noen ss valmuefrø
Bland det tørre og det våte hver for seg, rør godt og tilsett forsiktig det våte i det tørre. Rør så lite som mulig etter det - jeg mener å huske at de som kan dette sier at resultatet kan bli tyggegummiaktig hvis man rører masse i røren. Smak masse :-) Fyll i det vi som er født på 80-tallet kaller vanlige muffinsformer og stek i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter.
Jeg som egentlig er veldig glad i kakekrem og glasur syntes ikke at det trengtes til disse kakene, men hvis du gjerne vil ha det, kan du f.eks. lage en veldig enkel variant med vann, melis og sitronsaft.
* I den opprinnelige oppskriften sto det 2 dl vaniljeyoghurt, men jeg tok heller i vaniljesukker med det tørre og tilsatte den beskjedne mengden jeg hadde av sitrusjuice fordi sitronen var skrekkelig tørr.
* når man bruker sitronskall i bakst skal man bare ta med det ytterste laget, altså det som er gult. Det hvite er altfor bittert
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar