torsdag 5. september 2019

Pinnekjøtt i slow cooker - mmm!

Vi hadde to pakker gammelt pinnekjøtt som vi i sommer har tilbered på to ulike måter. Den ene lagde vi som vi pleier - det ble ganske seigt. Den andre hadde vi åtte timer i saktekokeren og det var jammen noe helt annet! Kjøttet falt nesten av bena og selv disse var så myke at man kunne tygge på dem. Hvis du synes det høres ekkelt ut så var det ikke det. Vi hadde ikke pinner i bunnen og ikke så mye vann nederst heller, men det ble masse kraft og helt utrolig godt. Jeg kommer nok ikke til å lage pinnekjøtt på gamlemåten hjemme lenger.

2 kommentarer:

  1. Dette høres spennende ut! Hvor lenge crocket du kjøttet - på hvilken temperatur? Hadde du pinner eller rist i bunnen?

    SvarSlett
  2. Hei Anne, Beklager veldig mitt sene svar, det skyldes rett og slett at jeg ikke er vant til å få spørsmål og derfor ikke sjekker kommentarfeltet så ofte! På min slow cooker, kan man velge mellom lav og høy varme. Jeg bruker alltid lav (tror det er 93 grader) og lar kjøttet være der i åtte timer. Jeg bruker ingen ting i bunnen, delvis fordi jeg er usikker på om det er så lurt å ha rist i slow cooker, men også fordi jeg flere ganger har måttet lage pinnekjøtt på kjøkken uten rist/pinner og egentlig ikke har smakt forskjell på kjøtt som har ligget nederst i vannet og resten. For nylig har jeg forresten hørt om flere som har brukt rå poteter som pinner, de sier det har samme effekt og i tillegg gir supergode poteter så kanskje det er en løsning for deg?

    SvarSlett