søndag 17. august 2014

Panna cotta med kokosmelk (uten fløte)

Da vi bodde i Italia ble jeg skikkelig glad i panna cotta. Imidlertid synes jeg det blir litt voldsomt med all fløten som gjerne skal i så jeg har lett etter oppskrifter med fløtealternativ. En slik fant jeg her. Jammen flaks at jeg har studert nederlandsk. Den ble ikke like eksotisk og smaksrik som man skulle forestille seg med kokosmelk, men ikke desto mindre, den vil bli laget igjen!

Ingredienser til fire personer

330 ml kokosmelk
250 ml melk (jeg brukte lettmelk)
4 ss sukker
4 ark gelatin/ 4 ts gelatinpulver
1 vaniljestang

Topping:
fersk ananas eller mango
noen mynteblader
ristede mandelflak (godt til ananas, tror ikke det gjør så mye hvis man bruker mango)

1) Skjær vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Legg både stang og frø i en gryte sammen med kokosmelk, melk og sukker og kok opp. Rør rundt noen ganger så det ikke brenner på. I mens legger du gelatinen i bløt i litt vann.

2) Når melkeblandingen koker, tar du den av platen og lar den avkjøle. Jeg tror det er et poeng at den får gjøre dette i et stykke tid for at vaniljesmaken skal få tid til å sette seg, men i oppskriften står det bare at man skal la det bli litt kaldt før man har i gelatinen. Et alternativ er selvfølgelig å la det stå lenge og deretter varme det litt opp igjen slik at gelatinen smelter. Uansett hva du gjør, ta ut vaniljestangen før du blander i gelatinen.

3) Fordel blandingen i glass eller skåler som du setter i kjøleskap noen timer.

Når det gjelder toppingen kan du gjør hva du har lyst. Jeg skar mangoen i små, tynne skiver som jeg la oppå. Så satte jeg en ekstra skål med resten av mangoen jeg ikke fikk plass til på bordet sammen med en mynteplante som den voksne delen av gjestene kunne forsyne seg av selv. 

NB! Neste gang jeg prøver, vil jeg legge litt mango i bunnen av skålene før jeg heller melkeblandingen oppå for det hadde ikke gjort noe om det var mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar