Jo brunere bananene er, jo bedre blir kaken. Hvis bananene dine ser ganske vanlige ut, kan det være en ide å tilsette noe honning eller sukker. Jeg har som regel max tre brune bananer og pleier derfor å bare lage halv porsjon. Hvis bananene er litt små, tar jeg alle tre i.
EN VIKTIG INNSIKT som jeg burde ha skrevet om før, er at hvis du lager full porsjon, altså følger målene i oppskriften så bør du ha i litt mer krydder. Jeg har ingen forklaring på hvorfor, men jeg synes at smakene forsvinner litt, jo større porsjoner man lager. Jentene mine lagde nettopp full porsjon og hadde da brukte de tre skjeer kanel og svært toppede teskjeer når de tok nellik og ingefær. Ergo, ikke spar på krydderet.
Ingredienser
150 gr smør
2 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts ingefær - eller litt mer
1 ts nellik - eller litt mer
2 ts kanel - eller litt mer
5 meget modne bananer
Fremgangsmåte
Rør sammen smør og egg
Ha i hvetemel, bakepulver og natron, krydder.
Mos bananene og ha dem i.
Fyll i muffinsformer, ikke mer enn 2/3 dels fulle.
Stekes i ca 15 min på 180 når du bruker små "alminnelige"former (ikke store, amerikanske)
Ingredienser
150 gr smør
2 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts ingefær - eller litt mer
1 ts nellik - eller litt mer
2 ts kanel - eller litt mer
5 meget modne bananer
Fremgangsmåte
Rør sammen smør og egg
Ha i hvetemel, bakepulver og natron, krydder.
Mos bananene og ha dem i.
Fyll i muffinsformer, ikke mer enn 2/3 dels fulle.
Stekes i ca 15 min på 180 når du bruker små "alminnelige"former (ikke store, amerikanske)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar