lørdag 23. april 2016

Ovnsbakte rotgrønnsaker med halloumi ost - snadder!

I går leste jeg på nett om en rotgrønnsakssalat med halloumiost og hakkede nøtter. Imidlertid virket ikke lenken så jeg improviserte utfra ingrediensoversikten. Har aldri prøvd halloumi før, det viste seg å være et salt og godt bekjentskap. Den jeg tok med meg fra innvandrerbutikken var til og med laget med ikke-animalsk løype og burde således være ok både for vegetarianere og muslimer.

Middagen ble laget på følgende vis:
1 stor rødbet 
1 kålrabi
2 gulerøtter
ble skåret opp, blandet med olje, litt flytende honning, sitronsaft, salt og pepper. Deretter skulle de vært bakt i ovnen på 225 grader slik at de ble karamellisert, dette glemte jeg. (Les her om hvordan man steker rotgrønnsaker.) Tiden i ovnen avhenger av størrelsen på bitene, jeg tror 20-25 min er passe til den størrelsen jeg pleier å bruke.

1 halloumiost skjæres i skiver på ca 1 cm og legges inn i ovnen de siste fem minuttene. Sett da gjerne på grillelementet.

Jeg kuttet også opp en blanding av mandler, valnøtter og saltede cashewnøtter som jeg serverte til. I tillegg satte jeg frem en halv sitron og syntes det ble enda bedre av å presse denne over grønnsakene.

Gleder meg til restene nå snart!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar