Ingredienser
85 g smør
100 g kokesjokolade
3 egg
2,5 dl yoghurt naturell
2,5 dl sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet i det varme smøret.
Pisk sammen egg og yoghurt i en bolle (bruk en stålvisp). Rør i sukker og deretter smørsjokoladen. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør i.
Hell deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar