torsdag 15. mai 2014

Sjokoladekake i brødform

Denne oppskriften er fra detsoteliv.no. Jeg fjernet en halv dl sukker og tilsatte ca en dl valmuefrø. Oppå kaken hadde jeg en glasur laget på fløte, kokesjokolade og romessens. Den ble helt ok, men jeg tror kanskje jeg kommer til å prøve en god del oppskrifter på sjokoladekake før denne kommer frem igjen. Kanskje jeg da burde følge orginaloppskriften til punkt og prikke og da får et saftigere resultat?

Ingredienser
85 g smør
100 g kokesjokolade
3 egg
2,5 dl yoghurt naturell
2,5 dl sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel


Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet i det varme smøret.
Pisk sammen egg og yoghurt i en bolle (bruk en stålvisp). Rør i sukker og deretter smørsjokoladen. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør i.
Hell deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar