Oppskriftene du finner har litt ulike ingredienser, men alle har kikertlake, noe søtt som sukker og melis + noe syrlig som eddik eller sitron. Denne oppskriften inneholder også maizenna og vaniljesukker. Jeg er usikker på hvor nødvendig maizenna er, kanskje jeg tester en oppskrift uten en dag 😲 Hvilken kikertlake skal man så bruke? Jeg har forsøkt litt forskjellige og har både lykkes og feilet. Om dette skyldes laken, er jeg usikker på, men jeg har likevel bestemt meg for å prøve å enten bruke laken fra Anglemark eller Rema 1000s hermetikkbokser. Jeg forsøkte med den fra Remas kartonger, den ble stiv, men fløt ut til noe udelikat søtt kliss, så jeg den går i vasken heretter. Dette er nok bloggens lengste innledning, over til oppskriften
120 g kikertlake
130 g sukker
1/2 ts eddik (jeg bruker hvitvinseddik, men jeg tror alt går)
1 ss maizenna
1 stor ts vaniljesukker
Sett ovnen på 200 grader. Pisk kikertlaken så stiv at du kan snu bollen på hodet i ti sekunder uten at noe renner ut. Mens du gjør dette har du i sukkeret, litt etter litt. Vend inn resten av ingrediensene og form denne søte hvite massen til en sirkel på et bakepapir. Jeg har gjort min ganske stor de to gangene jeg har prøvd denne oppskriften og har fått en lav kake som akkurat er for stor for kakefatet. Neste gang skal jeg ikke lage den like stor og håpe på at den blir tilsvarende høyere. Skru ovnen ned til 100 grader og sett kaken inn. Her skal den stå i 90 minutter, deretter skrur du av varmen og lar den stå med en tresleiv i ovnsdørsprekken frem til den er kald.
Avslutningsvis er det to viktige ting du bør vite:
- Selv om laken blir like hvit og fast som eggehvitte, tror jeg den er litt svakere. Av den grunn bør du ikke ha i noe annet enn det som står i oppskriften. De gangene jeg har forsøkt meg på å tilsette sjokolade eller bittelitt kaffepulver, har det gått galt. Det kan jo være meg som klumser, laken eller noe annet, men jeg har i hvert fall ikke funnet oppskriften på denne typen pavlova med annen smak enn evt. litt vanilje, det kan være en indikasjon på at den ikke er så egnet til å teste ut nye smaker. Hvis du veldig gjerne vil ha litt smak, anbefaler jeg deg å strø kokos på bakepapiret før du har deigen på, da fester det seg i bunnen og resultatet får mye kokossmak.
- Kaken bør settes sammen rett før den skal spises ellers risikerer man at den blir bløt.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar