søndag 10. oktober 2021

Brisket til søndagsmiddag

For noen uker siden kjøpte jeg brisket for første gang. Dette er et stykke kjøtt som er temmelig seig og krever lang tid med varmebehandling - perfekt for slow cooking, med andre ord. Her, i bloggens innlegg nr 300, kan du lese om hva jeg gjorde med det og hvordan resulatet ble.

Da kjøttet hadde tint, lot jeg det marinere i en pose i kjøleskapet over natten. Marinaden besto av 2 ss soyasaus, i ss lønnesirup, to fedd opphakket hvitløk og litt pepper. Neste gang tar jeg også en ss salt og muligens noe annet krydder, f.eks. tørket oregano, paprika eller rosmarin. Hvis du ikke har lønnesirup, fungerer det nok like bra med honning. Søndag morgen la jeg kjøttet i slow cookeren sammen med ca 1 dl vann og lot den stå på svak varme i åtte timer. Jeg snudde den noen ganger underveis slik at alt kjøttet deler av tiden var under kraften, i tilfellet det skulle påvirke hvor tørt kjøttet ble. Det ble vel 3 dl kraft til saus. Denne jevnet jeg ut med litt maizenna. Jeg vet at superkokkene synes man ødelegger maten med dette, men selv foretrekker jeg tykkere saus enn bare tynn sky.

Hva skulle jeg så servere til? Det ble hasselbakte poteter, gulerøtter tilberedet på samme måte som potetene, dampede aspargesbønner og ovnsbakt blomkål. (Begge oppskriftene jeg har lenket til her, inneholder friske urter og ost. Jeg hadde ingen av delene, det ble bra likevel. Alt blir vel bedre med smeltet parmesan e.l., men etter min mening bør man prøve oppskriftene uten for det er uansett mye god smak i dem.)

Hva ble resultatet? Alt i alt en anstendig søndagsmiddag. Kjøttets konsistens var nærmere pulled pork enn stek så jeg ville kanskje ikke servert det til kongen, men jeg synes absolutt det var tilfredsstillende! Litt mer salt på neste gang så blir dette en innertier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar