Dersom du plukker blåbær selv, er dette definitivt den billigste oppskriften på denne bloggen. Vi var i blåbærskogen denne helgen og i den anledning måtte vi jo teste ut nye oppskrifter. Valget falt heldigvis på denne.
Kok opp 60 g sukker og 4 dl vann. Når sukkeret har løst seg opp, tilsetter du 300 g blåbær av typen som vokser naturlig i Norge. Disse kan være ferske eller frosne. Kok dem en liten stund, mine gjorde det kanskje i ti minutter og mos deretter bærene i en sil.
Det som renner ut, har du i en form som du setter i fryseren etter at blandingen er blitt kald. Når dette har frosset, kan du servere deilig blåbærgranité på 20 minutters varsel når du måtte ønske. Da tar du den ut av fryseren og skraper i den med en gaffel når den begynner å tine litt. Supergodt, både til dessert, frokost og mellommåltid.
Det som blir igjen i silen, tar du over på et glass og bruker som syltetøy. Det blir også ordentlig godt :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar