fredag 27. februar 2015

Ovnsbakt, hel kylling, kanskje med hvitløk?

Dette er kjempelett. Jeg følger ingen spesielle triks for å få den ekstra saftig eller noe sånt og resultatet blir vellykket likevel. Egentlig liker jeg ikke å bruke kylling pga industrien, men Stangekylling er jo kjent for å behandle dyrene sine relativt humant og ettersom det er blitt lett å få tak i dette på Rema 1000 har det ofte blitt kylling hos oss i det siste.

Skyll kyllingen innvendig. Gni den inn med olje, salt og pepper og legg den i en ildfast form. Stek på 180 grader i ca en time (til den er gylden). Server med det du måtte ønske, f.eks couscous og salat eller ovnsbakte rotgrønnsaker.

Hvis du har lyst på hvitløkssmak kan du legge førti hvitløksfedd rundt inne i kyllingen og i formen. Du trenger ikke å skrelle disse, det er veldig lett å presse ut løken av skallet når de er bakt. Noen av disse kan du blande i yoghurt slik at du får en mild hvitløksdressing til. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar