lørdag 16. mai 2015

Sukkerfrie kjeks

Her kommer oppskriften på noen kjeks jeg fant her. Disse er veldig enkle og smaker heller ikke så verst. Jeg droppet sukkeret og hadde i stedet i en ss agavesirup, denne mengden må økes dersom man ønsker søte kjeks. Ang. smørmålet så tok jeg det på øyemål og det ble vel et sted mellom 50 og 75 gram. Fungerte supert og deigen var skikkelig lett å jobbe med.

2,5 dl havregryn
2,5 dl hvetemel
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
1-3 ss agavesirup
50-75 g smør
1 dl melk (jeg brukte Røros H-melk med 4 % fettt)
Rør sammen alt det tørre og tilsett melk og smeltet smør. La deigen stå i 20 min. Kjevle deigen tynn, bruk litt hvelemel for at den ikke skal klistre seg til kjevlen, og stikk så kjeksene ut med et glass eller pepperkakeform. Stekes på 200 grader i ca 10 min til de er gylne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar