Her en fredag hadde en kollega med eritreisk kyllinggryte. Det var helt vidunderlig og jeg limer derfor inn noen oppskrifter jeg har funnet her og håper å få prøvd dem ut snart:
Først kommer det imidlertid en link til en eritreisk gryte med kjøttdeig. Før jeg prøver denne, må jeg anskaffe krydderet Berbere og Ghee (som er en saus, tror jeg).
Doro wot (til 8-10?) (etiopisk kyllinggryte)
2 rå kyllinger (evt kyllinglår beregna til 8-10 pers) (kokes i løk/krydderblandingen i 1 1/2 - 2 timer)
8-10 røde løk
Berberpepper etter smak, prøv først med 3 ss
(Berbere er etiopisk krydderblanding som gir den "etiopiske" smaken på maten, kan kjøpes på Etiopiaklubben.no)
6 ss tomatpure
2-3 ts salt
100 gram smør eller 1 dl olje
1-5 dl vann, alt etter hvilken konsistens du ønsker deg
1/2 - 1 hardkokt egg per person
Skrell og finhakk løken, brun den i oljen, la det stå og putre i 30 minutter. Tilsett krydder, tomatpure og vann, småkok ca 1 time til under lokk. De hardkokte, skrelte eggene legger du i gryta ved servering eller serverer ved siden av.
Etiopisk kyllinggryte (4 porsjoner)
Ingredienser:
3 løk
2 krm pepper
0,5 krm sitronpepper
1 krm allehånde
1 krm kajennepepper
1 krm paprikapulver
1 krm karri
1 krm chilipepper, malt
1-2 ts kardemomme
1 krm koriander, malt
2 dl matfløte (eller kaffefløte)
1 dl tomatpuré
4 kyllingfilet
2 ts salt
2 dl vann
4 egg
4 porsj ris, langkornet
Tilbehør
0,5 agurk
1 banan
1 dl kokosmasse
Tilberedning:
Hakk løken og surr den i litt smør eller olje. Tilsett krydder og la det surre med litt, ha i fløte og tomatpuré. Del hver kyllingfilet i tre, brun den litt og legg dem i gryten. Hell på vann, litt om gangen, og tilsett salt. La retten småsure til kyllingen er gjennomkokt, ca. 15 minutter. Hardkok eggene, del dem i båter og legg dem i gryten. Kok risen etter anvisningen på pakken.
Server til:
Skjær agurk og banan i tynne skiver, rist eventuelt kokosmassen i tørr stekepanne og server det ved side av kyllinggryten og ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar