Vår utrolig gjestfrie, matglade og hyggelige italienske venn kom en dag til Oslo nå nylig. Han og kjæresten har alltid stilt opp med herlig, lokal mat når vi har vært der så da ville jeg servere noe norsk og godt. Valget falt på elggryte og jeg ble utrolig fornøyd med resultatet. Alle gjester som kommer hit i høst kan vente seg dette. Min oppskrift er laget med utgangspunkt i denne, men jeg har gjort noen endringer så det jeg serverer er ganske annerledes.
2 løk og så mye champignon du ønsker (jeg fylte en hel papirpose) stekes.
800 - 1400 gram oppskåret elgkjøtt brunes på sterk varme.
Alt helles i en gryte sammen med vann og en slump/ 1-2 ss vildtfond (jeg bruker den fra flaske). La dette simre til kjøttet er mørt, en til to timer.
Rør så inn 1 ss maisena og deretter 2,5 dl creme fraice.
Hvis du vil ha noen grønnsaker i, f.eks brokkoli eller gulerøtter, kan du selvfølgelig legge dette i gryten. Jeg klønet imidlertid til denne prosessen hvilket nesten resulterte i at jeg måtte kaste alt så det blir lenge til jeg prøver det igjen.
Gryten ble servert med kokte nypoteter og ovnsbakte rotgrønnsaker og, ikke minst, mammas hjemmelagde ripsgele.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar