★ 1 kg hvetemel ★ 1 pakke tørrgjær (blå pk) ★ 2 ss honning ★ 1-2 ss sukker ★ 1-2 ts salt ★ Ca 9 dl lunket vann
I tillegg trenger du olje og salt til å ha på toppen. Jeg har av og til brukt oljen fra fetaostglassene, den fungerer fint. Sist gang lagde jeg en blanding av ca 2 dl olje + en håndfull fersk basilikum og bladpersille + en ts tørket oregano. Det ble veldig godt.
Sikt melet to ganger (det høres unødvendig ut, men er verdt det!) før du blander alle ingrediensene sammen. Hvis deigen din skal kaldheve, må du halvere gjærmengden og bruke kaldt vann. La denne heve i en time eller over natten hvis kald.
Hell deigen i en bakepapirkledt langpanne. La den gjerne hvile 15 minutter etter dette. Stikk noen hull i deigen med fingeren og kjær den så opp så godt du kan (det går ikke så bra, men det gjør ikke noe). Dette gjør at oljen fordeler seg bedre. Jeg heller så over olje fra et fetaostglass og drysser over det jeg har av krydder (timian, basilikun, oregano etc) sammen med Maldonsalt.
Stek brødet på 220 grader i 15 minutter. Mmmm.. jeg gleder meg virkelig til det er ferdig i morgen!
Oppdatering: Da jeg laget denne til bursdagen min, var jeg skikkelig fornøyd med resultatet. Allerede dagen etter, var den imidlertid blitt temmelig tørr, verdt å huske på. Jeg skal teste ut hvordan den blir hvis man fryser den ned en halvtime etter at den kom ut av ovnen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar