tirsdag 15. mars 2016

Kyllingvinger med sitron og aubergine

I dag hadde jeg som vanlig ikke lyst på middag, men etter å ha tenkt lenge og vel kom jeg frem til at det kunne vært godt med noe med sitron. Jeg har flere ganger lest om helstekt kylling med sitron, men på Meny hadde de bare kyllingklubber (det er visst vingene uten spissene) så jeg tok dem i stedet for. Hjemme la jeg en oppskåret aubergine i en smurt form og min unge kjøkkenassistent på to og et halvt hjalp meg å ringle over olje, salt og pepper. Oppå skivene la jeg kyllingklubbene som fikk litt gurkemeie og en skive sitron på, igjen takket være assistenten. Dette sto i ovenen på 180 grader i 40-60 minutter. (Intellektuelt sett forsto jeg at kjøttet var gjennomstekt, men jeg er ekstra redd for skumle bakterier nå for tiden så jeg satte dem inn igjen etter å ha forsynt oss første gang). Til dette serverte jeg fersk spinat bakt i ovnen med litt olje, rømme, couscous, cherrytomater og paprika. Jeg syntes det smakte fantastisk, men mannen mente at kyllingen hadde litt lite smak så neste gang vil jeg spandere litt mer krydder der.

Innholdslisten er som følger:
- en pakke kyllingklubber
- en sitron (skal ikke spises, bare gi smak)
- en aubergine
- rømme
- couscous
- grønn/rødsaker til
- fersk spinat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar