mandag 28. mars 2016

Min første cuvettestek med ovnsbakte rotgrønnsaker

Jeg fikk en cuvettestek fra mine foreldre etter at de hadde vært i Danmark og den måtte jeg jo bruke selv om steksteking er et uutforsket område i livet mitt. Ikke har jeg steketermometer heller og man får inntrykk fra alle oppskriftene at det er umulig å lykkes uten dette. Ikke desto mindre, resultatet ble vellykket og jeg prøver nok igjen. 

Min stek var på 800 gram og jeg googlet mye for å finne ut hvor lenge den skulle være i ovnen. Da jeg hadde planen klar, ble jeg oppmerksom på at det sto instruksjoner på innpakkingen og da fulgte jeg dem istedet. Først ble steken brunet kort i pannen, deretter var den i ovnen på 160 grader i litt mer enn 45 min. Det hadde holdt med akkurat 45 min, det gjør jeg neste gang.

Sausen laget jeg ved å helle vann, litt grønnsaksfond og to opphakkede sjalottløk til det dekket ca 1/4del av steken og lot det være der hele tiden i ovenen. Det ble helt ok, men jeg bruker nok oksefond og dropper løken neste gang. Til slutt helte jeg alt over i en gryte og tyknet den til med maizena.

Tilbehøret var kokte poteter og ovnsbakte rotgønnsaker som jeg fant en fin oppskrift på her. Jeg lot steken hvile ute utildekket mens grønnsakene var i ovnen i 25-30 minutter. Det gikk helt fint og den ble ikke kald. Middagsgjesten var familien og en venninne uten stemme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar