I anledning sommerfesten i blomsterhytten bakte jeg disse muffinsene i og med at den eneste gjesten ikke tålte melk. Jeg var litt skeptisk fordi jeg mente å huske at jeg hadde en dårlig erfaring med dem fra tidligere, men de ble ok. Jeg forsøkte meg på to varianter, en med egg og en med no egg (eggeerstatning). De ble veldig ulike, men begge var gode.
De med egg måtte ha dobbelt så lang tid i ovnen som det står i oppskriften. Disse ble høye og luftige.
Dem uten egg trengte ti minutter i ovnen før de var gjennomstekte. Konsistensen på dem minnet om brownies, men ikke fullt så klissete. Jeg tror jeg hadde i litt ekstra mengde bakepulver i disse.
Som smakstilsetning brukte jeg kakao. Man trenger minst en spiseskje per porsjon for at det skal bli skikkelig smak og farge. I tillegg hadde jeg en teskje lakrispulver i den siste delen av røren som ble til fem muffins. Dette ga ikke noe særlig smak.
På toppen hadde jeg en krem laget med utgangspunkt i oppskriften på kremen til bountykaken. Til 22 muffins brukte jeg 50 g smør, 50 g sjokolade og 25 g melis. Melismengden tok jeg bare på slump. Det ble litt krem igjen, men det hadde sikkert vært ok hvis jeg hadde laget flere og litt lavere "eggemuffins".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar