onsdag 28. desember 2016

Daddelkuler med lakris

I dag fant jeg mange veldig myke dadler i kjøleskapet og begynte å lage en daddelkrem med sjokolade. Imidlertid ble denne altfor søt og jeg prøvde meg derfor på en variant av denne oppskriften fra Veganmisjonen. Resultatet ble usedvanlig improvisert, derfor gis ingen eksakte mål i oppskriften, men det ble bra likevel.

Du trenger:
- myke dadler, mellom 3 og 5 stk
- to små never nøtter, f.eks. hasselnøtter, valnøtter og mandler
- en ss kakaopulver
- litt salt
- en ts pulverkaffe
- lakrispulver

Dadlene kjøres i stavmixeren til det blir en tykk pasta. Finhakk nøttene og pulverkaffen og ha dette i sammen med kakaoen og saltet. Du skal få en masse som konsistensmessig minner en del om marsipan. Trill denne til mange små kuler. Jo mindre de blir, jo lekrere, synes jeg. De er ordentlig søte og selv en søtmums som meg kan få for mye. Rull kulene deretter i lakrispulver - det er en deilig motvekt til den intense sødmen. Det går sikkert fint å rulle dem i annet også, f.eks kakaopulver, en blanding av julekrydder (kanel, muskat, allehånde, nellik og ingefær) og kanskje også kokos. Oppbevares i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar