I dag skal jeg lage denne gryten. Er spent på om den faller like godt i smak som sist..
1 pakke kjøttdeig/opphakket svin e.l. på 350 - 500 g
1 løk
3 fedd hvitløk
2 ss spisskummen
1 ss koriander
1 ss chiliflak
2 kanelstenger
2 bokser opphakket tomat
2 ss tomatpure
1 kartong bønner, f.eks kidneybønner
vann
salt
pepper
Stek først kjøtt, løk og hvitløk til kjøttet har fått farge. Tilsett krydderet og stek i ett minutt, ha deretter i tomatpure og la det steke i 2-3 minutter. Så tar du i de opphakkede tomatene og så mye vann som du synes det trengs. Dette avhenger til dels av hvor lenge du kan la retten koke. Den kan godt stå og småputre en times tid eller to, men det går også greit å ta den etter et kvarter. Imidlertid får smakene satt seg best hvis den står lenge. Ha i bønnene når du vil. Smak til med salt og pepper og server med f.eks. ris, mais, rømme og fersk chili.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar