søndag 3. november 2019

Latterlig enkel karamellsaus - kun med en ingrediens

Hvis det ikke hadde vært for at jeg selv har skrevet overskriften, hadde jeg antagelig ikke trodd på den. I hvert fall hadde jeg ikke hatt forventninger om at det ville bli noe som smaker godt. Så feil kan man ta. Her har jeg funnet oppskriften på en utrolig god karamellsaus som ikke krever mer enn en boks kondensert melk, vann, en komfyr og to timer.

Kondensert melk må ikke forveksles med Vikingmelk. Denne er ikke søt og kan ikke brukes. Jeg har ikke lett etter kondensert melk i vanlige matbutikker, men de har det i hvert fall hos store butikker som Meny og også innvandrerbutikker. Du må ut med en femtilapp for den hos førstnevnte og risikoen er stor for at de bare har Nestlé, prøv derfor å huske å ta den med når du er innom en innvandrerbutikk (liker ikke det ordet, men kommer ikke på noe bedre nå).Ta papiret av boksen og legg den i en gryte med kokende vann. Vannet skal dekke to tredjedeler av boksen når den ligger ned. Kok i to timer og fyll på med litt vann hver halvtime. Når tiden er omme, avkjøler du boksen i kaldt vann, åpner lokket og rører rundt i tilfellet den har skilt seg. Jeg har tatt min over på to glass med lokk og blandet havsalt i den ene og vaniljesukker i den andre. Gleder meg til en anledning til å teste ut denne på is!

PS: På mandag var jeg i jobbsammenheng på et hotell hvor jeg visste at det var gratis softis til gjestene. Gjett hvem som hadde med et glass med salt karamellsaus… Mmmm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar