Her en lørdag brukte vi evigheter på å komme hjem fra turn. Jeg hadde med alle de tre yngste og vi var skikkelig kalde og litt furtne da vi endelig var fremme. Hvordan kan man løfte stemningen da? Jo, man inviterer naboen til hjemmekafé med kakao med krem og nybakte kjeks. Jeg hadde egentlig bestemt meg for en sunn variant av havrekjeks, men på en eller annen måte ble det til at vi landet på kokossnitter i stedet. Jeg tror de fleste nordmenn ikke kjenner disse godsakene, jeg har i hvert fall aldri smakt dem andre steder enn hjemme hvor vi lager dem utfra en mørkeblå dansk kogebog.
Man tager:
2 dl hvetemel og 1/4 ts (ja, ikke mer) hjortetakssalt og blander dette godt. Ha deretter i 125 g margarin/smør. Meningen var at dette skulle smuldres i, men min smøremyk var nettopp smøremyk selv om den kom rett fra kjøleskapet så resultatet ble som en vanlig deig, ikke en smuldredeig.
Rør inn 2 dl kokos og 3/4dl sukker. Hvis det ikke blir en sammenhengende deig kan du tilsette til veske. Form deigen til tre pølser som du kjevler ut slik at de rekker fra den ene enden av bakeplaten til den andre. Hvis du får dem like tynne, unngår du at noen blir brent før de andre er klare til å tas ut av ovnen
Bak i ca 12 minutter på 200 grader. De skal være litt gyldne. Skjær opp mens de fortsatt er skikkelig varme slik at det blir omtrent 30 kjeks. De skal ha den formen som elleveåringen sier at heter et parallellogram, altså litt skjeve rektangler.
Pynt med glasur laget av vann og melis. I anledning den nært forestående Halloween, pyntet vi med oransje glasur.
Det ble en veldig hyggelig kafé :-)
PS: Dette er kanskje den kaken jeg har spist aller flest av i mitt liv. Da passer det godt at dette innlegget både nummer 234 på bloggen og nummer 222 av de innleggene jeg har publisert. Nummer 200 var var helt tilfeldig aprilsnarren :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar