Elleveåringen hadde lyst til å lage brente mandler nå før jul og i og jeg sier jo aldri nei de gangene han vil prøve seg på kjøkkenet. Han fant selv følgende oppskrift:
200 g mandler
100 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl vann
1 ss smør
Bland alt, bortsett fra smøret, i en tykkbundet gryte eller stekepanne. Jeg anbefaler det siste, jo bredere den er, jo kortere tid tar det før vannet fordamper. Rør regelmessig til vannet har fordampet. Etter dette rører du kontinuerlig. Først skal det smeltede sukkeret "sukre seg", altså se omtrent ut som sukker igjen. Deretter smelter dette og da er du nesten ferdig. Når du har fått et blankt og brunt sukkertrekk på mandlene, rører du inn smøret og heller alt på en plate med smurt bakepapir. Det er mulig det ikke er nødvendig å smøre papiret, men jeg har ikke tatt sjansen. Skill mandlene med en gaffel slik at det ikke blir en eneste stor klump.
Disse blir virkelig supergode, jeg anbefaler sterkt å sette dem et sted det er vanskelig å få tak i dem for å unngå at de blir spist med en gang.
Oppdater: I dag prøvde jeg samme oppskrift, bare med kanel og lakrispulver i stedet for vaniljesukker. De fikk ikke en like distinkt smak som man skulle tro, men de ble veldig gode de også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar