Etter inspirasjon fra besøket vårt i Bø, bakte vi pizza forrige helg. Det har vi jo gjort før, selve inspirasjonen var at vi brukte eget pizzamel og ikke bare vanlig hvetemel. Blandingsforholdet var ca 50/50. Jeg brukte Trines pizzabunnoppskrift og fulgte hennes triks om å sette ovnen på max og la en plate stå der inne i 45 min før jeg stekte pizzaen i 5-6 minutter. Resultatet ble to skikkelig bra pizzaer!
Favoritten her i huset er hvit pizza med trøffelsaus og sopp, men jeg lagde også en annen variant med aubergine. Denne ble skåret i tynne skiver, dryppet med olje, drysset med salt og pepper og sto i ovnen fra jeg skrudde den på og frem til den ble ca 225 grader.
Da tiden for fyllpålegging var inne, smurte jeg først på tomatsaus, la auberginen oppå, ga hver skive en liten klatt blåmuggost og drysset Jarlsberg over.
Det kunne godt vært litt saltere, men ikke desto mindre sier jeg: Oh la la!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar