I uken som var, avholdt vi den siste av våre mange augustfeiringer. Det var jentene fra klassen som kom på besøk. Bursdagsbarnet ønsket seg bløtkake, men jeg følte meg ikke helt sikker på at gjestene var så fornøyde med det valget og da jeg uansett hadde en pose non-stop i skapet som jeg helst ville bli kvitt, prøvde jeg meg på cookies. Jeg har tidliger delt oppskriften min på chokolate chip cookies som liker veldig godt. Imidlertid gir den bare ni, skikkelig store cookies og de forsvinner jo raskt. Derfor forsøkte jeg meg på en ny vri.
2 kopper/ 4 dl hvetemel, 1/2 teskje bakepulver, 1/2 teskje salt, 3/4 kopp smeltet smør (pleier bare å ta det på øyemål, litt under 100 g), 1 kopp/ 2 dl brun farin, 1/2 kopp/ 1 dl hvitt sukker, 1 spiseskje vaniljesukker, 1 egg, 1 eggeplomme, non-stop.Bland mel, bakepulver, salt og vaniljesukker.
Smelt smøret. Deretter skal man i følge oppskrifte røre inn begge sukkertypene, men min brune farin er så hard at jeg har måttet smelte denne med smøret og det har gått fint. Rør inn egg og eggeplomme.
Bland det våte og det tørre og ha i halvparten av non-stopene. Hvis du ikke har så mange non-stop går det fint å ha sjokoladebiter i deigen og bare bruke non-stopene på toppen. Deigen skal ha omtrent samme konsistens som pepperkakedeig. Jeg pleier å måtte ha i noen spiseskjeer mel ekstra for å kunne forme cookiene med hendene.
Del deigen i tre like store deler og del disse igjen i ni slik at du ender opp med 27 biter. Trill disse til kuler, legg dem på et brett med bakepapir og trykk dem ned så de får cookiefasong.
Disse var helt klart mer populære enn bløtkaken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar