lørdag 19. november 2022

Enkel kålsalat med appelsin og hasselnøtter

Moren min spurte om jeg kunne ta med en salat til søndagssteken. Valget falt på denne enkle og smaksrike kålsalaten.

Ingredienser:

500 g hodekål
1-2 appelsiner
50 g hasselnøtter
litt sitron
litt honning
olivenolje
salt og pepper

Begynn med hasselnøttene. Legg dem på en bakeplate og la dem stå i ovnen i ca 10 minutter på 200 grader. Gni dem mellom fingrene så skallet faller av. Obs, jeg mener selvsagt det brune, veldig tynne skallet du får med når du kjøper hasselnøttkjerner i en pose. Man kan jo også kjøpe hasselnøtter med det ordentlige skallet på, hvis det er det du har, må du knekke dem først :-)  Hvis du ikke har så god tid, la dem stå inne i bare fem minutter så skallet ikke blir brent.

Finsnitt hodekålen. Skjær appelsinene i små biter og bland med kålen. Bland sammen olivenolje, honning og sitron og vend dette inn. Hakk nøttene lett og ha dem i tilslutt sammen med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar