torsdag 23. mars 2023

Smørsaus

I det siste har vi sett Master chef unge talenter hver uke og det har inspirert oss til litt av hvert. Jeg la merke til at flere av dem har laget smørsaus og bestemte meg for at jeg også ville teste ut det til panert sei, poteter og blomkål. Det finnes mange varianter og nesten alle jeg fant, inneholdt hvitvin. Det er veldig sjeldent jeg har en åpen flaske så jeg gikk for den enkleste varianten uten vin. Den inneholder bare to ingredienser, vann og smør. Hjelperen min synes det var litt vel lenge man måtte røre i den, men jeg synes ikke det var så aller verst. Alle var imidlertid enige om at dette var en god saus og at det var for lite av den.

For 4 personer (som forsyner seg godt av sausen) trenger du
1/2 dl vann
250 g smør

Visstnok er temperaturen på smøret veldig viktig her. Begynn med å skjære smøret i små biter og sett det i kjøleskap. Kok opp vannet til det fosskoker, skru deretter ned på svakeste varme og pisk inn smørbitene litt etter litt. Det er viktig at den ikke blir for varm, da kan den sprekke. Etter hvert ser du at sausen tykner og får en deilig konsistens. Da har du valget mellom å servere den som den er - det blir på ingen måte feil eller tilsette litt smak, f.eks. en halv bunt persille, annet krydder eller sitronskall. Passer visstnok både til fisk og pinnekjøtt.

Takk til gladkokken.no for denne oppskriften!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar