Da vi hadde besøk fra vår langveisfarende venn for noen år tilbake, bakte vi noen bringebærmuffins som vi alle syntes var helt utrolig gode. Jeg hadde helt glemt dem, men i dag foreslo jentene at vi skulle lage dem igjen. Det var jo en god ide, men jeg oppdaget til min fortørnelse at jeg ikke hadde lagret oppskriften. Heldigvis tror jeg at jeg fant den igjen, dem vi lagde i dag var i hvert fall supergode med deilig bringebærsmak. Oppskriften er hentet fra detsøteliv.no
Gir 16 muffins av liten/vanlig størrelse (ikke amerikanske)
2 store egg
2 dl sukker
125 g smør
1,5 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
2 dl bringebær - jeg brukte frosne
Begynn med å smelte smøret. Mens det gjør seg klar i gryten, pisker du eggedosis av egg og sukker. Ha melken i smøret og bland sammen det tørre. Rør dette vekselsvis inn i eggedosisen. Til slutt tilsetter du bringebærene og fordeler røren i 16 muffinsformer.
Stek på 200 grader i 20 minutter.
Jeg synes ikke disse muffinsene trenger noen form for krem for de er veldig smakfulle i seg selv, men hvis du absolutt skal ha det, f.eks. fordi det er noen gjester som vil pynte muffinsene, det var nå godt med litt sjokoladesmørkrem på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar