mandag 31. mars 2014

Kaffe- og rømmekake el. muffins

125 gram smør/margarin
250 gram sukker 
3 egg 
1 ss pulverkaffe 
1 ts vaniljesukker
150 gram hvetemel 
1 ts bakepulver
90 gram rømme 

Smør/margarin og sukker piskes hvitt sammen med eggene som has i et om gangen. 1 ss pulverkaffe utrørt i ca like mye vann helles i og deretter tilsetter man vaniljesukker, hvetemel og bakepulver. Til slutt har man i rømme - det gjør at kaken er like saftig og god selv etter flere dager. Røren helles i en form dekket av bakepapir (jeg pleier å bruke en vanlig rund springform når jeg bare lager en posjon), settes i ovnen på 160 grader og skal stå der i 30 - 40 minutter. Husk at den ikke skal bli så veldig mørk, den er ferdig når man stikker inn en kniv og det ikke fester seg deig på den. Kaken avkjøles i form eller på rist. 

Hvis du heller vil lage muffins, trenger du 24 vanlige muffinsformer, altså ikke store amerikanske. Jeg hadde dem i ovnen i kanskje 18 minutter på 180 grader.

Hva skal man så ha oppå?

1) Sveitsisk marengskrem 

2)  Pisk 100 g romtemperert smør og 300 g melis sammen med 1 eggeplommer og 6 spiseskjeer sterk kaffe. Om du vil, er det lov med en teskje vaniljesukker også.

3) Kaffekremen jeg oppdaget dagen før 39årsdagen. 4 eggeplommer, 100 g sukker, 3 ss sterk kaffe (1 god ts pulverkaffe rørt ut i litt vann) og 150 g smør. Du finner også oppskriften her på bloggen under april 2021.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar