Jeg har i flere år lett etter asiatiske fiskeoppskrifter. I like lang tid har jeg lett etter oppskrifter med reker. I denne oppskriften får jeg begge ønsker oppfylt og så smaker den i tillegg skikkelig godt!
(Ingredienser til 4 personer)
1 boks med reker - velg mengde utfra hvor godt du liker reker
300 gram laks
matolje til steking
1 ts rød sterk currypasta
3 fedd hvitløk
1 ts tørket ingefær
2 dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice eller vann)
1 boks kokosmelk (3-400 gram)
1-2 sitroner
1 rød løk eller 1-3 sjalottløk
fersk sopp
1-2 gulerøtter
2 tomater
Soyasaus
1 boks med reker - velg mengde utfra hvor godt du liker reker
300 gram laks
matolje til steking
1 ts rød sterk currypasta
3 fedd hvitløk
1 ts tørket ingefær
2 dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice eller vann)
1 boks kokosmelk (3-400 gram)
1-2 sitroner
1 rød løk eller 1-3 sjalottløk
fersk sopp
1-2 gulerøtter
2 tomater
Soyasaus
1. Laks, sopp, løk og gulerøtter kuttes i grove biter. Hvitløken finhakkes
2. Varm opp gryte med matolje og ha i currypastaen. Fres denne i 30 sekunder. Ha i det du hakket opp i punkt 1 og stek det i ca. 1 minutt. Tilsett hvitvin, kokosmelk og sitronsaft.
3. La dette småkoke i ca. 3 minutter.
4. Ha på hakkede friske tomater og reker og server. Jeg liker denne med ris til og litt soyasaus.
PS: Denne oppskriften er sterkt inspirert av den du finner her
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar