søndag 17. august 2014

Grove havrescones

Jeg er virkelig glad for at jeg har oppdaget scones for det er jo så utrolig enkelt, lettvindt og godt! Oppskriften nedenunder er med utgangspunkt i denne, men jeg har endret den noe. Til åtte scones trenger du:

4 dl havregryn, antar det er best med de små flakene
3 dl kokende vann
1,3 dl cultura (evt. yoghurt, rømme el fløte)
2,5 dl grovt sammalt hvete
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 toppet ts sukker
ca 1/2 dl sesamfrø

Bland havregryn, sesamfrø og vann og la det godgjøre seg mens du måler opp resten av ingrediensene. Bland alt det tørre. (Det kan virke unødvendig, men deigen skal røres så lite som mulig og det er derfor en veldig god ide å ha en ferdig blanding klar.)

Rør så inn det melkeproduktet du ønsker og tilsett deretter resten.

Når det er blitt en deig, klapper du den sammen til en rund leiv (som det så flott og norsk heter) som er ca 20 cm i diameter. Skjær den i åtte deler (som en rund pizza), men ikke la kniven gå helt gjennom.

Stek på 250 grader i 15 - 20 minutter. Bør spises nystekte eller fryses med en gang de er kalde. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar