Mellom de to bunnene, la jeg først et lag krem, så et lag med tynne pæreskiver og et lag krem oppå igjen. Dette forsvant ganske mye synes jeg, så neste gang blir det litt tykkere pæreskiver. Tilslutt varmet jeg litt fløte, max en halv deciliter, og smeltet en plate kokesjokolade i og dekket kaken med denne glasuren. Det ble ok, men litt dominerende så den kan fint byttes ut med f.eks smørkrem eller man kan blande i litt smør og sukker.
Her kommer den opprinnelige oppskriften på kaken med dobbelt så store mål som jeg brukte.
Bunn
- 200 g smør
- 200 g mørk kokesjokolade
- 4 ss kald kaffe
- 1 ts vaniljesukker
- 200 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 4 egg
- 200 g seterrømme
- 200 g brunt sukker
Krem og glasur
- en fløtekartong
- 3-4 pærer (jeg brukte to til min "halve kake")
- mer fløte
- 2 plater kokesjokolade
Smelt smøret og ha i sjokoladen og la stå til den smelter oppi det varme smøret. Ha så i kaffe og vaniljesukker. Bland sammen egg og sukker i en bolle i noen minutter og ha så i hvetemel, natron, bakepulver og rømme. Mix dette i noen minutter til. Hell så i sjokoladeblandingen og bland alt sammen i noen minutter. Smør to 20 cm springformer og fordel røren i de to. Stek i 30-40 minutt på 200 grader, avkjøl kakebunnene på rist og når de er ferdig avkjølt ta dem ut av formene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar