søndag 21. september 2014

Sjokoladekake med pære - mmm

Helt siden jeg en iskald og sur februardag i Firenze fikk servert en fantastisk og varm sjokoladekake med pære har jeg lett etter en anledning til å prøve meg på dette selv. For to dager siden kom samboeren min hjem med tre modne pærer og da ettersom et lokalt sportsstevne etterlyste kaker mot gratis inngang fikk jeg endelig muligheten til å slå meg løs. Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften, men lagde bare halvdelen av kakerøren. Da den lå fordelt i mine to 20 cm former, tenkte jeg at dette aldri kom til å bli noen suksess for det så ikke ut som noen ting (nei, det hadde absolutt ikke noe å gjøre med at røren var veldig god!), men jammen hevet de ikke noe durabelt og ble like store som bløtkakebunner. I oppskriften står det at kakene skal være i ovnen i 30.40 min, jeg hadde dem i 20 min på 180 grader, men det var akkurat litt for lenge tror jeg for de var en anelse tørre. Neste gang, og det blir ikke lenge til, prøver jeg i 17-18 minutter.

Mellom de to bunnene, la jeg først et lag krem, så et lag med tynne pæreskiver og et lag krem oppå igjen. Dette forsvant ganske mye synes jeg, så neste gang blir det litt tykkere pæreskiver. Tilslutt varmet jeg litt fløte, max en halv deciliter, og smeltet en plate kokesjokolade i og dekket kaken med denne glasuren. Det ble ok, men litt dominerende så den kan fint byttes ut med f.eks smørkrem eller man kan blande i litt smør og sukker.

Her kommer den opprinnelige oppskriften på kaken med dobbelt så store mål som jeg brukte.

Bunn
  • 200 g smør
  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 4 ss kald kaffe
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 4 egg
  • 200 g seterrømme
  • 200 g brunt sukker
Krem og glasur
  • en fløtekartong
  • 3-4 pærer (jeg brukte to til min "halve kake")
  • mer fløte
  • 2 plater kokesjokolade

Smelt smøret og ha i sjokoladen og la stå til den smelter oppi det varme smøret. Ha så i kaffe og vaniljesukker. Bland sammen egg og sukker i en bolle i noen minutter og ha så i hvetemel, natron, bakepulver og rømme. Mix dette i noen minutter til. Hell så i sjokoladeblandingen og bland alt sammen i noen minutter. Smør to 20 cm springformer og fordel røren i de to. Stek i 30-40 minutt på 200 grader, avkjøl kakebunnene på rist og når de er ferdig avkjølt ta dem ut av formene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar