Mannen ønsket seg thaimat til bursdagsmiddag og da fikk han selvfølgelig det. Jeg fant en veldig enkel oppskrift her. Den går ganske raskt å lage og ble skikkelig god. Jeg brukte strimlet svinekjøtt i stedet for kylling, erstattet limejuice med saften av en lime og tilsatte ekstra grønnsaker. Akkurat nå husker jeg ikke hva, men jeg pleier å bruke brokkoli, gulerot, paprika og av og til sopp. Fersk koriander dropper jeg alltid, ingen her i huset som er noen særlig tilhenger av det. Skal lages en gang igjen snart!
Jeg limer inn oppskriften fra Amazing Thailands hjemmesider her:
Ingredienser:
- 600-700 g kyllingbryst
- 2 ss lime juice
- 2 ss thai fish sauce
- 1 ss sukker
- 1 ss panang curry paste
- 1 boks kokosmelk
- 1 rødløk i skiver
- 1 paprika, renset og skivet
- ¼ kopp hakket koriander
- 2 ss skrellet og skivet fersk ingefær
- Jasminris, ca 6 porsjoner
1. Begynn med å koke ris
2. Skjær kyllingen i tynne skiver, sett til side.
3. Bland sammen limejuice, fish sauce og sukker i en bolle, sett til side.
4. Tilsett curry paste og ½ boksen med kokosmelk i en stekepanne. Stek på medium varme til sausen bobler lett.
5. Tilsett resten av kokosmelken, løken og paprika. Kok opp og la det småkoke i 2 minutter.
6. Tilsett limejuice-blandingen og kyllingen. Kok opp og skru ned, la det småkoke under omrøring i ca 5 minutter.
7. Tilsett koriander og ingefær, kok i 1-2 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
8. Server sammen med risen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar