søndag 21. september 2014

Veldig enkel thaimiddag til mannens bursdag

Mannen ønsket seg thaimat til bursdagsmiddag og da fikk han selvfølgelig det. Jeg fant en veldig enkel oppskrift her. Den går ganske raskt å lage og ble skikkelig god. Jeg brukte strimlet svinekjøtt i stedet for kylling, erstattet limejuice med saften av en lime og tilsatte ekstra grønnsaker. Akkurat nå husker jeg ikke hva, men jeg pleier å bruke brokkoli, gulerot, paprika og av og til sopp. Fersk koriander dropper jeg alltid, ingen her i huset som er noen særlig tilhenger av det. Skal lages en gang igjen snart!

Jeg limer inn oppskriften fra Amazing Thailands hjemmesider her:

Ingredienser:
-      600-700 g kyllingbryst
-      2 ss lime juice
-      2 ss thai fish sauce
-      1 ss sukker
-      1 ss panang curry paste
-      1 boks kokosmelk
-      1 rødløk i skiver
-      1 paprika, renset og skivet
-      ¼ kopp hakket koriander
-      2 ss skrellet og skivet fersk ingefær
-      Jasminris, ca 6 porsjoner
 
1. Begynn med å koke ris
2. Skjær kyllingen i tynne skiver, sett til side. 
3. Bland sammen limejuice, fish sauce og sukker i en bolle, sett til side. 
4. Tilsett curry paste og ½ boksen med kokosmelk i en stekepanne. Stek på medium varme til sausen bobler lett.
5. Tilsett resten av kokosmelken, løken og paprika. Kok opp og la det småkoke i 2 minutter. 
6. Tilsett limejuice-blandingen og kyllingen. Kok opp og skru ned, la det småkoke under omrøring i ca 5 minutter.
7. Tilsett koriander og ingefær, kok i 1-2 minutter til kyllingen er gjennomkokt. 
8. Server sammen med risen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar