fredag 20. mars 2015

Frem fra glemslen: Fiskegrateng

Her om dagen prøvde jeg meg på noe jeg ikke tror jeg har laget siden heimkunnskapstimen, nemlig fiskegrateng. Det var et svært hyggelig gjennsyn og jeg tror ikke det blir lenge til neste gang.

400 g torsk trekker i fem - ti minutter


3 ss smør smeltes i en gryte

3 ss mel tilsettes
4 dl h-melk røres inn så man får en hvit saus
Salt og litt muskatnøtt er også godt å ha i
Når sausen er blitt litt kald, tilsett tre eggeplommer.
Stivpisk så de tre eggehvittene og vend disse inn. Jeg antar at det er en fordel av sausen er helt kald da.

Kok fullkornsmakaroni - så mye du vil ha. Husk at det kan være at noen familiemedlemmer spiser en del av makaronien før den kommer i gratengen. I tillegg er det fint med rester å ha i pastasalat.


Ha alt i en smurt form og dryss over griljermel. Stek i 40-50 min på 180 grader.


TIPS: Kok makaronien kvelden i forveien så har du en ting mindre å tenke på.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar