fredag 18. mai 2018

Rød og grønn sommersalat

Min fetter kom på spontanbesøk fra Trondheim en dag hverken huset eller jeg var klar for gjester. Heldigvis var det strålende sommervær selv om det bare var 18.mai og vi satt ute og koste oss med denne relativt enkle, men smakfulle salaten. Nei, jordbær i mai er jo ikke det samme som ordentlige sommerjordbær, men det ble nå skikkelig godt likevel. Salaten er melk- og glutenfri etter ønske fra gjestene.

Til fem passe sultne voksne brukte jeg:
  • 2 poser babyspinat
  • 1 pose ruccola
  • halvdelen av en kvart vannmelon (ikke så mye mao.) I den opprinnelige oppskriften var det en annen melon
  • en og en halv bakke jordbær
  • maldonsalt
  • nykvernet pepper
  • en god olivenolje
  • balsamicokrem (altså tyktflytende balsamicoeddik)
Jeg serverte scones fra fryseren med smør til for dem som er allergifrie.

Salaten var veldig god, men ikke så voldsomt mettende. Jeg er litt usikker på hva man kunne tilsatt som ikke kræsjet med melon og bær og regner med at avokado hadde gjort seg. Ellers kunne man kanskje hatt noen grove knekkebrød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar