søndag 14. juli 2019

Nøttebunner til bryllupskaken, flere alternativ

Alternativ 1 av 4

I dag begynte jeg på bryllupskakeprosjekt nr 2 etter å ha forkastet sjokoladekakevarianten. Foreløpig har jeg laget tre nøttebunner. Jeg planlegger å fylle disse med pære og fløteskum (altså vanlig pisket krem) blandet med fikensyltetøy, men det får jeg skrive om når jeg faktisk har prøvd det. Her kommer bunnoppskriften.


400 g hasselnøtter kvernes,

6 egg og 3 dl sukker piskes til tykk eggedosis.

2 ss hvetemel og 2 ts bakepulver blandes inn i nøttene og alt røres sammen.

Jeg brukte mine danske bløtkakeformer som er 20 cm i diameter og fikk to store (dvs. på størrelse med vanlige bløtkakebunner) og en som var litt mindre. Det skyldes at jeg har to bunner og først fylte disse og så gikk resten i en form da de to andre var stekt. Det er sikkert lurt å fordele bedre, men jeg synes ikke det gjør så mye for da tar jeg bare den minste i midten av kaken. Bunnene ble stekt på 175 grader og tatt ut da de var blitt litt brune på toppen. Når det er, varierer selvfølgelig med tykkelsen, sjekk jevnlig etter 25 minutter.

Alternativ 2 av 4 - med mandler


Jeg har også lyst til å prøve å lage den overnevnte oppskriften med mandler i stedet for hasselnøtter selv om det lille jeg smakte absolutt var godt.

Alternativ 3 av 4 - med kaffe


Denne mandel og mokkakaken ser også veldig god ut. I denne oppskriften har de bare tatt krem på toppen, altså ikke inni, og kanskje det er lurt. Det er jo noen som ikke er så glade i kakekrem.. Evt. kan man jo bare skjære den i to og lage mer krem. Oppdatert: Nå har jeg laget denne. Jeg har ikke smakt, men den trengte mye lenger tid i ovnen enn det sto i oppskriften og var der i minst 45 minutter. Jeg tror ikke det var nødvendig med så mye melis - det står 300 g, 250 g hadde nok absolutt holdt for deigen var veldig søt.


Alternativ 4 av 4 - en bunn uten gluten


  • 4 stk eggehvitter


  • 150 g melis


  • 150 g nøtter, finhakket/-malt


  • 1/2 ts bakepulver
Pisk eggehvitte og melis helt stivt og vend resten forsiktig inn. Stek på 175 grader i ca 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar