Jeg har jo laget en masse spicy kjøttboller til bryllupsfesten og disse fortjener følge av en god tomatsaus. Jeg forsøkte meg på en som ikke ble så vellykket, men heldigvis er den jeg laget i store mengder i dag, absolutt akseptabel. Du lager den på dette viset:
1 1/2 stang stangselleri finhakkes
1 løk finhakkes også
4-5 hvitløksfedd ditto
tre skjeer allerede oppskåret soltørket tomat forsøkes finhakket/klippet
Dette steker du til løken er blank, dvs en liten stund. Jeg foretrekker å bruke svak varme så kanskje det var der i underkant av ti minutter? Husk at hvitløk skal i tilslutt og bare steke et minutt eller to - den blir så lett brent. Deretter tilsetter du
2 dl vann
2 små spiseskjeer grønnsaksbuljong (min er vegansk)
2 små spiseskjeer honning
3 bokser opphakket tomat. Jeg bruker Mutti tomater, de skal være blant de beste.
Kok så lenge du vil. Jo lengre, jo bedre - det gjør virkelig smaken bedre! Min sto i noen timer og simret på svak varme. Til slutt tok jeg en runde med stavmikseren for å unngå eventuelle stangselleribiter. Sausen smaker litt mer av stangselleri enn jeg hadde forventet og er overraskende søt (tomater karamelliseres ved varmebehandling), men jeg tror den passer veldig fint til mine sterke, salte kjøttboller.
Hvis du vil ha oppskriften helt vegansk, går det helt sikkert fint å erstatte honningen med sukker eller sirup.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar