søndag 25. august 2019

Matmuffins jeg faktisk fikk til

Jeg har forsøkt meg på flere matmuffinsoppskrifter opp gjennom årene uten hell. Enten har de være rå inni eller blitt altfor harde og de har uansett ikke smakt godt. Da vi fikk besøk av min tidligere kollega og hennes datter og vi ikke hadde noe særlig i huset, prøvde jeg meg imidlertid på disse og jammen ble ikke de en suksess!

Det er litt over en uke siden (eller var det to - tiden går så fort, spesielt i august) så jeg husker ikke helt, men jeg tror jeg tok 4 dl hvetemel og 4 dl fibramel. Det er mulig jeg hadde litt annet i også, f.eks. havregryn, men det ble i hvert fall 8 dl totalt. Dette blandet jeg med 1 ts salt og en ss (ja, du leste riktig) bakepulver hvorpå jeg smuldret 100 g smør i. Deretter hadde jeg i 4 dl melk og oppskåret chorizopølse, oppskåret skinke og revet ost. Jeg tror jeg hadde rikelige mengder sammenlignet med oppskriften, men de smakte ikke så mye så vi skar dem opp og tok enten ost eller skinkeost på da vi spiste dem. I følge oppskriften skulle det bli tolv små muffins, men jeg fikk nesten det dobbelte. Stek dem på 250 grader i 12-15 minutter. De smaker ganske likt som scones så hvis man ikke liker bakepulversmaken, bør man stå over denne oppskriften, men vi klarte nesten ikke å stoppe og spise.

Note to myself: Neste gang bør du lage noen uten chorizo, det var ikke så populært hos de små.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar