Jeg har lenge hatt lyst til å lage havrekjeks som er enkle å få til. Tidligere har jeg ikke hatt hell med deigen, den ble enten for klissete eller tør, men da Marthe og datteren var på besøk i helgen, hadde jeg hellet med meg med denne oppskriften:
6 dl havregryn og 2,5 dl havremelk står i et kvarter.
Deretter tilsettes 2 dl hvetemel, 2 ts bakepulver og 50 g smeltet smør. Ha minst en ss honning i smøret hvis du vil ha dem bittelitt søte.
Kjevl deigen, stikk ut med glass og stek på 200 grader i 10 - 15 min.
Denne deigen er veldig lett å jobbe med og det var ikke noe problem for de to treåringene å gjøre dette med bare litt kjevlehjelp. Ettåringen var også med, med ham gikk det ikke like radig, men hver gang han løftet glasset fra deigen utbrøt han entusiastisk "Tada!" og snart etter gjorde vi alle det samme.
PS: Denne oppskriften har jeg plassert i kategoriene gjærbakst, kaker og søtt. Ingen av delene stemmer, men jeg fant ingen bedre alternativ.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar