mandag 13. april 2020

Nøtteroser med sukrin - deilige saker, også for diabetikere

En i familien har fått lett diabetes og da har man en unnskyldning til å prøve nye oppskrifter når påskeegget skal fylles. Jeg og treåringen forsøkte oss på nøtteroser, inspirert av en oppskrift hos diabetesforbundet. Oppskriften kommer her:

25 g margarin/smør smeltes og avkjøles
100 g hasselnøtter males, helst av en entusiastisk treåring, og blandes med
35 g sukrin
1 eggehvitte stivpiskes

Nøtt og søtt blandes inn i eggehvitten og smøret has i til slutt. Sette deigen i kjøleskapet i minst en time og la deretter 16 små "cookies" (altså tykke kjeks). De var vel litt større enn en femkroning. Sett gjerne en hasselnøtt oppå hver som pynt. 

Stek i ovnen på 160 grader. I utgangspunktet skulle de stå i max 15 min, men jeg tror våre minst sto i 25. Da de var blitt litt gyldne i kanten, men fortsatt myke, ble de tatt ut. 

Deretter smeltet jeg vel 70 gram kokesjokolade i vannbad og dyppet bunnen av kjeksen (altså den uten hasselnøttpynten) i den. Synes selv disse ble veldig gode og diabetikeren var også fornøyd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar