25 g margarin/smør smeltes og avkjøles
100 g hasselnøtter males, helst av en entusiastisk treåring, og blandes med
35 g sukrin
1 eggehvitte stivpiskes
Nøtt og søtt blandes inn i eggehvitten og smøret has i til slutt. Sette deigen i kjøleskapet i minst en time og la deretter 16 små "cookies" (altså tykke kjeks). De var vel litt større enn en femkroning. Sett gjerne en hasselnøtt oppå hver som pynt.
Stek i ovnen på 160 grader. I utgangspunktet skulle de stå i max 15 min, men jeg tror våre minst sto i 25. Da de var blitt litt gyldne i kanten, men fortsatt myke, ble de tatt ut.
Deretter smeltet jeg vel 70 gram kokesjokolade i vannbad og dyppet bunnen av kjeksen (altså den uten hasselnøttpynten) i den. Synes selv disse ble veldig gode og diabetikeren var også fornøyd.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar