lørdag 6. februar 2021

Tarte tartin - oppned terte med eple eller pære

Vi hadde mange pærer vi måtte bruke opp og da fikk jeg lyst til å lage tarte tartin. Da jeg hadde født yngstemann og vi var ferdige med tredøgnsoppholdet på Ullevål, reiste vi ikke hjem til oss selv, men på besøk til min manns kusine og hennes familie. De lager alltid kjempegod mat og den smakte ekstra godt etter flere dager med sykehusmat. Desserten var tarte tartin så du altså får en oppskrift på her. Merk siste avsnitt om at det burde vært mindre sukker.

Paibunn:
125 g smør
80 g sukker røres sammen
1 egg blandes inn og deretter tilsettes
150 g mel og 
1 ts salt

Sett den i kjøleskap eller fryser.

Fruktfyllet:
5 epler eller pærer
75 g smør
1,5 dl sukker 

Sukkeret smeltes i en panne. Mens du venter, skreller du frukten og skjærer den opp i skiver. Når det er blitt lysebrunt har du i smøret og frukten Det skal ikke være nødvendig å ta av skallet, men jeg gjorde det likevel.

La frukten trekke i sukkeren i 10-15 min. Legg så i form, gjerne i et pent mønster hvis du får til det. Finn frem paibunden, form den som en kule og kjevl den til den dekker formen. Legg den over frukten og stek kaken i ovenen på 210 grader i 8-15 min. (I min ovn måtte det et kvarter til).

Server med vaniljeis, rømme eller creme fraice.

NB! Jeg har redusert mengden sukker og smør i fruktfyllet. Mannen min syntes fortsatt det ble for søtt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar