Vi hadde mange pærer vi måtte bruke opp og da fikk jeg lyst til å lage tarte tartin. Da jeg hadde født yngstemann og vi var ferdige med tredøgnsoppholdet på Ullevål, reiste vi ikke hjem til oss selv, men på besøk til min manns kusine og hennes familie. De lager alltid kjempegod mat og den smakte ekstra godt etter flere dager med sykehusmat. Desserten var tarte tartin så du altså får en oppskrift på her. Merk siste avsnitt om at det burde vært mindre sukker.
Dette er en blogg om alt jeg gjerne vil huske. Særlig mat, men også andre ting. Bloggen er først og fremst myntet på meg, men hvis noen andre kan ha glede av den, blir jeg ordentlig glad :-) Som den oppvakte leser antagelig har gjettet er lilla og grønn yndlingsfargene mine. Derfor, vær obs hvis du finner et innlegg i andre farger, da handler de om noe jeg ikke anbefaler.
lørdag 6. februar 2021
Tarte tartin - oppned terte med eple eller pære
Paibunn:
125 g smør
80 g sukker røres sammen
1 egg blandes inn og deretter tilsettes
150 g mel og
1 ts salt
Sett den i kjøleskap eller fryser.
Fruktfyllet:
5 epler eller pærer
75 g smør
1,5 dl sukker
Sukkeret smeltes i en panne. Mens du venter, skreller du frukten og skjærer den opp i skiver. Når det er blitt lysebrunt har du i smøret og frukten Det skal ikke være nødvendig å ta av skallet, men jeg gjorde det likevel.
La frukten trekke i sukkeren i 10-15 min. Legg så i form, gjerne i et pent mønster hvis du får til det. Finn frem paibunden, form den som en kule og kjevl den til den dekker formen. Legg den over frukten og stek kaken i ovenen på 210 grader i 8-15 min. (I min ovn måtte det et kvarter til).
Server med vaniljeis, rømme eller creme fraice.
NB! Jeg har redusert mengden sukker og smør i fruktfyllet. Mannen min syntes fortsatt det ble for søtt
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar