Kaken ble ikke like sprø som jeg ønsket, men alle var veldig fornøyde likevel. Lærdommen til neste gang er at den skal stå i ovenen med døren lukket frem til ovnen er kald - tror jeg. Jeg kan jo også prøve uten maizenna.
Ingrediensene
6 eggehvitter
250 g sukker
2 ts eddik, f.eks. hvitvinseddik
1 ss maizenna
Pisk eggehvittene og halvparten av sukkeret ganske stivt. Ha i resten av sukkeret og pisk veldig stivt. Ha deretter i eddik og maizenna hvis du vil.
Legg en tallerken som er 28 cm i diameter på et bakepapir og tegn rundt den med en blyant. Fyll sirkelen med marengsmassen og stek kaken på 120 grader, varmluft i ca en og en halv time. Deretter skrur du av ovnen og lar kaken stå der inne til ovnen blir kald. NB! Kaken jeg fikk var akkurat for stor til å ha på noe kakefat. Til neste gang kan det være lurt å bruke en bitte litt mindre tallerken!
Pynt:
en liten kartong fløte piskes til krem
bringebærsyltetøy eller moste bringebær, evt. litt rød konditorfarge has i
Alt smøres ut over kaken.
div. bær drysses over, på lørdag brukte jeg bringebær fra barndomshjemmets hage og bjørnebær fra fryseren på jobben.
En stripe sjokolade er også godt å skjære opp og drysse over.
Syvåringen bestemte at vi skulle ha denne kaken på bursdagen hennes - alle gleder seg til det!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar