mandag 22. februar 2021

Pavlova til grand prix

Når man har barn i forskjellige aldersgrupper er det ikke alltid så lett å stelle i stand et arrangement alle liker. Da er det bra at vi har melodi grand prix. Jeg fremsnakket dette i over en uke, barna fikk bestemme at vi skulle kjøpe ostepops og videre at vi skulle lage marengskake.

Kaken ble ikke like sprø som jeg ønsket, men alle var veldig fornøyde likevel. Lærdommen til neste gang er at den skal stå i ovenen med døren lukket frem til ovnen er kald - tror jeg. Jeg kan jo også prøve uten maizenna.

Ingrediensene

6 eggehvitter
250 g sukker
2 ts eddik, f.eks. hvitvinseddik
1 ss maizenna

Pisk eggehvittene og halvparten av sukkeret ganske stivt. Ha i resten av sukkeret og pisk veldig stivt. Ha deretter i eddik og maizenna hvis du vil.

Legg en tallerken som er 28 cm i diameter på et bakepapir og tegn rundt den med en blyant. Fyll sirkelen med marengsmassen og stek kaken på 120 grader, varmluft i ca en og en halv time. Deretter skrur du av ovnen og lar kaken stå der inne til ovnen blir kald. NB! Kaken jeg fikk var akkurat for stor til å ha på noe kakefat. Til neste gang kan det være lurt å bruke en bitte litt mindre tallerken!

Pynt:
en liten kartong fløte piskes til krem
bringebærsyltetøy eller moste bringebær, evt. litt rød konditorfarge has i 
Alt smøres ut over kaken.

div. bær drysses over, på lørdag brukte jeg bringebær fra barndomshjemmets hage og bjørnebær fra fryseren på jobben.

En stripe sjokolade er også godt å skjære opp og drysse over.

Syvåringen bestemte at vi skulle ha denne kaken på bursdagen hennes - alle gleder seg til det! 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar