6. februar er det jo samefolkets dag og da jeg fant en pose med reinskarv til nedsatt pris på Meny, måtte det jo bli bidos til middag i dag. Jeg tok også med en boks usøtet kondensert melk, tidligere kalt Vikingmelk, fordi jeg var sikker på at dette var en fast ingrediens i denne retten, men jeg fant bare to av bidosvariantene jeg fant, inneholdt dette så det var visst ikke riktig. Uansett, det som ble satt på bordet var en smakfull gryte med mindre kjøtt enn i vanlig bidos og alle var fornøyde med denne.
Dette er en blogg om alt jeg gjerne vil huske. Særlig mat, men også andre ting. Bloggen er først og fremst myntet på meg, men hvis noen andre kan ha glede av den, blir jeg ordentlig glad :-) Som den oppvakte leser antagelig har gjettet er lilla og grønn yndlingsfargene mine. Derfor, vær obs hvis du finner et innlegg i andre farger, da handler de om noe jeg ikke anbefaler.
lørdag 6. februar 2021
Min bidosvariant - god, men usikker på om den godkjennes som bidos
6 sjalottløk stekes først en god stund
5-6 sjampignon stekes sammen med løken etter hvert. Ta til side når soppen har skrumpet en del.
300 g reinskarv stekes og det gjør også
250 g baconbiter
Bland alt sammen i en gryte og tilsett
1 boks usøtet kondensert melk
1 liten ss viltfond
Kok så lenge du vil. Min var på i en liten time og ble veldig god, men det kan godt være at du får samme resultat hvis du bare lar den stå i 15 min. Jeg hadde også i to skiver brunost, en skje eplesirup (skulle vært ripsgele), pepper og oregano, men helt ærlig tror jeg ikke dette påvirket smaken nevneverdig. Hvis du ikke har viltfond, bør du tilsette litt knuste einebær og oksefond.
Klipp over bladpersille rett før servering.
Størrelsesmessig mettet denne porsjonen tre personer med voksen appetitt, fire personer med litt mindre enn voksenappetitt. Den ble servert med poteter og en kokt brokkoli.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar