Jeg kommer visst aldri til å lære meg at det heter kladdkake og ikke kladdekake, derfor får dere dessverre feilstavingen her. Da vi var på campinghytte ved Stavern, ville eldstemann lage en kake. Vi var ikke interessert i å ha med nytt bakepulver o.l. hjem fra ferien når vi uansett har det hjemme i vårt overfylte kjøkkenskap, derfor insisterte jeg på at det skulle være en kake med få ingredienser. Resultatet ble som følger:
150 g smør og 150 - 200 g kokesjokolade smeltes.
Bland sammen 250 g sukker og 2 klyper flaksalt og tilsett deretter overnevnte smørblanding.
2 egg has i, ett av gangen.
150 g hvetemel røres inn til slutt.
Ha i den formen du mått ha tilgjengelig. I oppskriften som inspirerte meg var det brukt en springform, vi hadde bare en rektangulær ildfast form tilgjengelig. Vår kake ble stekt i kanskje 40 min, men egentlig skulle den være ferdig etter 20 min. Den var klissete nok da vi tok den ut, men for å lyde navnet full rettferdighet, burde vi ha tatt den ut tidligere.
De fleste av oss syntes kaken var ordentlig god, mannen min mente den hadde vært bedre med nøtter i.
OPPDATERING: I ettertid så jeg at det i den opprinnelige oppskriften står at man skal la kaken hvile en time før man spiser den. Kanskje det hadde gjort at den hadde satt seg bedre selv om den var litt vel klissete etter bare 20 min i ovn? Tester ut det neste gang jeg lager denne kaken, etter min smak kan den være så klissete den bare vil så lenge den ikke flyter utover tallerkenen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar