lørdag 7. august 2021

Slik damper man kål

Kål er veldig godt og enkelt å tilberede. Dette har jeg oppdaget flere ganger og så glemt det igjen, derfor skriver jeg fremgangsmåten ned her, til tross for at det er så enkelt at det nesten er litt flaut. Nå når det er sesong, har jeg brukt sommerkål, tidligere har jeg brukt vanlig hodekål (heter det hvitkål på norsk, tro?), kanskje det er det som har gjort at jeg har syntes det har vært ekstra godt i det siste. Her kommer uansett fremgangsmåten:

Skjær kålen i skiver eller båter og legg i en gryte med litt vann. Allerhelst legger du den oppå en rist slik at den ikke kommer ned i vannet, hvis du ikke har det er det ingen krise. Da vi var på en temmelig spartansk utstyrt campingplass, skar jeg den harde kålstilken i biter og la resten av kålen oppå - det fungerte til en hvis grad. Hvor lenge den skal dampes, avhenger av hvor tykke skiver/båter du skjærer, men sjekk etter fem min. Hvis du skjærer som meg, er det da litt tid, kanskje to min før de er klare. Legg over en smørklatt eller to i noen minutter før de er ferdig dampede. Jeg må si jeg er usikker på om det har noe å si og om det eventuelt ikke er like godt at man tar smør på selv når man skal spise, men jeg skal teste det ut.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar