torsdag 23. september 2021

Chilli con carne fra Trines matblogg

Her en lørdag var jeg kjempesulten, kom ikke på noe annet akseptabelt enn taco, men hadde svært liten lyst til all opphakkingen. Jeg bestemte meg for å prøve med en gryte med nachochips til og var veldig fornøyd med denne. Fordi sider kan forsvinne, limer jeg også oppskriften inn her.


400 g            kjøttdeig, evt. grytekjøtt
1        løk, finhakket (jeg brukte rødløl)
2 feddhvitløk , finhakket
½rød chili , finhakket
1 tschilipulver , smak til
1/2 tsspisskummin , smak til
1kanelstang
1 bokshermetiske tomater
100 gsoltørkede tomater , finhakket
2bokser chilibønner (bønnene + væsken fra den ene boksen)
salt og pepper

Stek kjøttet/kjøttdeigen raskt i to omganger i litt smør, krydre med salt og pepper og legg til side.

Fres løk, hvitløk og chili i smør, til løken er blank og myk. Tilsett krydderet og la det frese med ca et minutt, og tilsett deretter hermetiske tomater, soltørkede tomater og væsken fra den ene boksen med chilibønner. Tilsett kjøttet/kjøttdeigen og la det surre med til kjøttet er mørt og fint, etter ca 30 minutter. Tilsett eventuelt mere av væsken fra chilibønnene hvis det koker tørt underveis. Tilsett til slutt chilibønnene og smak eventuelt til med mere krydder. Retten er klar når bønnene er gjennomvarme. Fjern kanelstangen og server med f.eks. ovnsbakt søtpotet og gjerne en rømmeklatt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar