En varm ettermiddag tidlig i september, skulle kollegene endelig møtes for første gang på lang, lang tid. For en del var det et helt år siden sist og det var et engangstilfelle i forbindelse med at en gikk av med pensjon. Selv var jeg i lekekomiteen, mer om det i et annet innlegg, men da ingen meldte seg til å bake, tok jeg saken i egne hender. Dette jobbtreffet havnet midt oppi alle de andre bursdagene i august så jeg var ikke særlig lysten på noe søtt og derfor falt valget på noe jeg aldri har laget før, nemlig sitronkake. Den ble skikkelig god og her får du oppskriften:
350 g romtemperert smør
500 g sukker
4 egg
3 dl melk
2 sitroner
450 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett deretter eggene, ett av gangen. Bland det tørre og bytt på å tilsette tørt og melk i røren. Selv hadde jeg kanskje 2 dl melk og en dl sitronsaft, det ble friskt og godt. Ikke rør mer enn du trenger. Riv det gule av sitronene og ha det i til slutt.
Hell røren over i en bakepapirkledt langpanne på ca 25x35 cm og stek på 175 grader i 35-40 minutter.
Smør gjerne på en glasur bestående av 125 g kremost naturell, 60 g smør, 4 dl melis, 2 ts vaniljesukker og 0,5 dl sitronsaft som er rørt godt sammen. Jeg prøvde å røre dette sammen i en isboks med en skje og anbefaler absolutt å bruke en miksmaster eller lignende i stedet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar