I det siste har jeg var ganske dårlig på middagslagingsfronten, men i går bestemte jeg meg for å går får noe skikkelig tradisjonelt. Valget falt på røkt torsk fra Laksen (på Sagene) med poteter og gulrotstuing.
To av disse bestanddelene var det ikke noe hokus pokus med, fisken skulle trekke i nyoppkokt vann i syv minutter og potetene skulle koke. Imidlertid var det litt mer som skulle gjøres med stuingen. Før jeg går videre til oppskriften, vil jeg opplyse om at stuingen faktisk var god og alle spiste av den. Riktignok var det delte meninger om gulrøttene så var oppi, men minstemann spiste velfornøyd.
4 store gulrøtter skjæres i skiver på ca 1/2 sm
1 ts salt og 1 ts sukker has i 2,5 dl vann. Kok skivene i dette til de er møre.
50 g smør smeltes i en gryte på ganske sterk varme
2 ss hvetemel røres inn. Resten av vannet tilsettes i små porsjoner så det blir en sammenhengende saus
Kok i ca fem minutter på svak/middels varme
3 ss fløte røres deretter inn
Ha i gulrøttene og hold varm til servering
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar