- 4stk potet
- 4 stk gulrot
- 4 skive kålrot (ca 300 g)
- 2 ts maisstivelse (maizena)
- 6 dl helmelk
- ½ ts salt
- 1 stk grønnsakbuljong (terning)
- 4 ss sennep
- 500 g ferdig kokt bayonneskinke
- 2 dl revet hvitost
Skrell grønnsakene og kutt dem i tynne skiver.
Rør maizenaen ut i litt av melken. Kok opp blandingen, under omrøring, i en gryte med resten av melken. Tilsett salt og buljongterning og smak til med sennep. Da mannen min laget denne, skilte sausen seg. Den smakte godt likevel :-)
Legg grønnsakene i en ildfast form og hell sennepsausen over grønnsakene.
Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 °C i 30 minutter.
Ta formen ut av ovnen og legg oppskåret bayonneskinke oppå grønnsakene. Ta en skje og øs litt av sennepsausen over bayonneskinken.
Strø revet ost oppå bayonneskinken, sett formen inn i ovnen og skru varmen opp til 225 °C. La formen stå i ovnen i ytterligere 15 - 20 minutter, til skinken er blitt gjennomvarm og grønnsakene er kokt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar