mandag 7. juli 2014

Grateng med sennepssaus og skinke

En ordentlig god form med mye smak. Denne jeg fant ved en tilfeldighet fordi svigermor hadde satt igjen en kartong H-melk i kjøleskapet vårt. Oppskriften er funnet her. Merk at grønnsakene godt kan erstattes av andre grønnsaker, vi har f.eks mye brokkoli og blomkål i.


  •  4stk potet
  • 4 stk gulrot
  • 4 skive kålrot (ca 300 g)
  • 2 ts maisstivelse (maizena)
  • 6 dl helmelk
  • ½ ts salt
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 4 ss sennep
  • 500 g ferdig kokt bayonneskinke
  • 2 dl revet hvitost

Skrell grønnsakene og kutt dem i tynne skiver.


Rør maizenaen ut i litt av melken. Kok opp blandingen, under omrøring, i en gryte med resten av melken. Tilsett salt og buljongterning og smak til med sennep. Da mannen min laget denne, skilte sausen seg. Den smakte godt likevel :-)

Legg grønnsakene i en ildfast form og hell sennepsausen over grønnsakene.

Sett formen inn i forvarmet ovn på 200 °C i 30 minutter.

Ta formen ut av ovnen og legg oppskåret bayonneskinke oppå grønnsakene. Ta en skje og øs litt av sennepsausen over bayonneskinken.

Strø revet ost oppå bayonneskinken, sett formen inn i ovnen og skru varmen opp til 225 °C. La formen stå i ovnen i ytterligere 15 - 20 minutter, til skinken er blitt gjennomvarm og grønnsakene er kokt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar