lørdag 5. juli 2014

Vegetarmoussaka med aubergine, squash, potet og linser

Denne hadde jeg med til sommerfesten i barnehagen. Jeg mistentke at en del ville være skeptisk til ukjent vegetarmat, men alt forsvant i løpet av ti minutter så det var tydeligvis flere enn meg som syntes den var skikkelig god.(Ok, det kan hende at de tok den uten å se på lappen jeg hadde skrevet og kastet den da de fant ut av hva det var, men jeg velger å tro noe annet og tar den nok med på neste barnehagefest.) En stor takk til Jamie Oliver for inspirasjon. Jeg har nesten fulgt hans oppskrift slavisk når det gjelder ingrediensene, men slumpet mer på mengdefronten. Vil tro denne metter 8-10 gjennomsnittsultne personer.

2 aubergine1 squash
2 poteter (tror jeg brukte noen veldig store tilsvarende 4 stk.)
1 løk
1 hvitløksfedd
1 ss eddik
1 kartong hakket tomat
1-2 dl grønne, brune (el røde) linser. Husk at disse muligens må ligge i vann leeenge først!
1 ss oregano
1 kartong fetaost
2 ss smør
2 ss mel
2-3 dl melk
litt revet muskatnøtt
1 pisket egg
en del revet ost, f.eks Jarlsberg

1) I følge orginaloppskriften skal man først steke skiver av aubergine, squash og poteter. Jeg gjorde det, men tviler på at det påvirker retten mer enn at bare Jamie Oliver kjenner det så neste gang vil jeg droppe dette.
2) Brun løk og hvitløk. Tilsett så eddik, tomat, linser, oregano og evt vann. Legg på lokk og la den simre i 15 min.
3) I et ovnsfast fat legger du grønnsaker, smuldret fetaost og tomatsaus lagvis oppå hverandre. Pass på at det øverste laget er grønnsaker. Med den formen jeg brukte, den er så stor som ca halve ovnen, fikk jeg bare to lag.
4) Stek på 200 grader i 25 minutter.
5) Imens lager du den hvite sausen som skal på toppen. Smelt smør og bland inn melet. Deretter har du i melk i så store kvanta som du er komfortabel med, selv tror jeg at jeg tok det i tre omganger. Når det er en tykk saus, har du i muskatnøtt. Ta gryten bort fra varmen og avkjøl i 5 minutter. Rør deretter inn egget.
6) Hell sausen over moussakaen og topp med revet ost. Stek videre i 30 minutter.

 Kan serveres med salat eller bare som den er. God appetitt! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar